jueves, 10 de octubre de 2013

Reflexions del PLE

Moodle.

En aquest espai anirem penjant totes les tasques que ens mandaran. Per aquest motiu, nosaltres si volem penjar recursos que consideram importants ho farem per mitjà de l'espai virtual de la Universitat i també a través del Blog.

Blog.

Com he publicat abans, en aquest blog aniré penjant tot el que farem a l'assignatura de TIC de la Universitat i tots els recursos que consideri importants.
A primer de carrera ja en férem ús d'aquesta eina, però aquest any també l'usaré per penjar coses que no siguin tan sols de l'assignatura.
Esper que vos agradi molt i ho trobeu interessant. Sou benvinguts!!!


Expectatives.

Aquest curs vull saber emprar les noves tecnologies, descobrir activitats i jocs interactius, recursos didàctics i altres programes o planes webs que pugui emprar-los en un futur proper a les aules de Primària.
A més dels programes i activitat que realitzàrem al primer curs del greu, també voldria millorar molt més 'ús de les noves tecnologies ja que són molt importants i molt usades avui en dia.


Qüestionari.

Sabia que feia molt ús de les noves tecnologies, però amb la realització d'aquest qüestionari he pogut comprovar que és un ús desmesurat a la setmana. Aquest món en el que vivim ja no sabem viure fora les noves tecnologies, ja sigui el mòbil, l'ordinador,...
L'ús que en faig de les noves tecnologies majoritàriament és per tasques de la Universitat, xarxes socials o per estar informada dels successos del dia a dia. Sobretot solen ser les xarxes socials. L'avantatge que trob més important és poder estar connectat a qualsevol lloc del món, encara que també sigui una addicció ñ'ús del Whatsapp, per exemple.
Internet la consider una eina molt important per tots, ja que podem trobar molts de programes o recursos per usar-los a les nostres futures aules o també per a mirar el compte bancari o compres, entre altres funcions que usam.
Finalment, pens que s'ha de fer un bon ús de les noves tecnologies per aconseguir millors resultats.


SymbalooEDU.

A la primera sessió pràctica que vaig fer ahir, hem descobert l'einaSymbalooEDU, eina que la majoria de la classe desconeixia. Per mitjà d'aquesta explicació i del maneig d'aquesta eina, he observat que és molt útil ja que hi podem tenir moltes planes o RSS a un únic lloc.
Un webmix vendria a ser la plana o escritori on podem posar tots els enllaços web que vulguem, ordenats en petites caselles on apareix el seu logo o hi posam icones per personalitzar-los.
Després de l'explicació, ens hem creat tres webmix. Un de personal per posar el que usam més a la vida diària. En ella, hi he posat correus, xarxes socials, blogs que consider interessants, el temps, planes webs de roba, ...
Tot seguit, hem creat un webmix acadèmic, per planes webs que empram en l'àmbit acadèmic. Bàsicament han estat la plana de la UIB, planes de recerca, eines com Dropbox, GoogleDrive, enciclopèdies, ...
I finalment, hem creat un darrer webmix pels RSS, ja que així ens podrem tenir informats en tot moment quan es fan actualitzacions.

Webmix acadèmic.

Aquí vos deix una fotografia de les eines que normalment faig servir per aquest determinat àmbit.


Twitter.

També per aquesta assignatura, havíem de crear un compte de Twitter. N'havia sentit parlar (per les meves amistats) sobre aquesta eina de les xarxes socials, però no m'havia fet un compte.
El compte de Twitter ens l'havíem de crear si no en teníem i ens havíem d'anar agregant entre nosaltres i si coneixíem a altres persones que les volíem tenir al nostre compte també.
Ara hauré de saber usar aquesta nova eina per a mi, però de moment pel que he usat veig que no és molt complicada. És pareix al Facebook, una altra eina de xarxes socials, ja que en ella es fan publicacions al perfil o a altres persones amb les que es vol mantenir el contacte.
El meu compte de Twitter serà tant persona com acadèmic. Si em voleu seguir i escriure tweets em podreu trobar a l'enllaç:  https://twitter.com/Espe_cs



Fins aviat!! Una besada a tots!

No hay comentarios:

Publicar un comentario