sábado, 18 de enero de 2014

Materials audiovisuals - VÍDEO

En aquesta entrada us presentaré el vídeo realitzat per la meva companya Maria Aguilera i per mi. Aquest vídeo tracta sobre un conte, ja que elegírem el tema dels Conta contes. El nostre conte està basat en la història de Disney, conegut com a Mulán.

Mulán era una nina que vivia a Xina. Degut a les invasions dels "hunos", tots els homes han d'anar a la guerra. Però el problema que veu Mulán es que el seu pare és major i està mal ferit. Per la qual cosa, Mulán decideix vestir-se d'home i fer-se passar per home.

Al principi han d'entrenar, però Mulán no té moltes forces per a fer-ho. Poc temps després de l'entrenament, es produeix la guerra entre els invasors i ells. Mulán queda malferida, motiu pel qual un metge hi acudeix a ella i la descobreix. Li comunica al capità i ell s'enfada, però li perdona la vida i l'abandona per les muntanyes. 

Al final, ella li conta el perquè del que feu i torna a casa seva, es veu que estan un poc enamorats. Després a casa de Mulán hi acudeix el capità i es veu que estan els dos enamorats.

Es pot dir que acaba amb el típic final de les històries Disney, ja que la nina xinesa aconsegueix vèncer als malvats i un amor correspòs al final de la història.


La gravació s'ha realitzat amb el programa Audacity, el mateix que usàrem per a crear el materials d'àudios i el PowerPoint interactiu. Com ja sabeu, és un programa, mitjnaçant el qual podem gravar la nostra veu, insertar-hi elements sonors i fer-hi canvis a les veus, usant diferents aplicacions.

Per a la gravació tinguérem en compte el disseny per a la realització de tot el projecte. Aquest disseny ens ha servit per saber qui havia de parlar en cada moment i saber exactament el que havíem de dir.

I aquest vídeo l'hem realitzat amb el programa Movie Maker. Aquesta eina ja la coneixia, perque havíem realitzat vídeos al llarg de les assignatures i també puc dir que per compte privat l'he usat.

Aquest programa va molt bé per a crear vídeos ja que és molt senzill d'usar-ho i es poden fer alguns canvis a les fotografies amb els colors, posar-hi animacions, diferents músiques, vídeos i fotos,...

El nostre vídeo el podeu visualitzar o per la captura d'aquí a baix del mateix blog o per l'enllaç fet des del visualitzador de vídeos de Yotube. El vídeo és el següent:


Vos present la guia didàctica que hem creat per a la utilització d'aquest projecte a les aules.



Reflexions del projecte.

Trob que és una forma més novedosa i distinta de treballar a l’aula d’Educació Primària. Aquest tipus de material permet complementar les classes teòriques i fer-les més animades i aprendre amb moltes més ganes, és a dir, que els alumnes estiguin motivats alhora de treballar a les aules i per aprendre d’una forma més motivant la lliçó.

Aquests vídeos poden ésser educatius i, per aquest motiu, els infants poden aprendre d’una altra manera que els hi agradaria molt més.

A més, trob que es poden usar molt bé aquestes projeccions ja que els infants deixaran un poc els llibres i l’aprenentatge tan clàssic que usam encara a les aules i passar a aprendre d’una forma molt més divertida i motivant pels infants.

A més, ells mateixos també es poden fer una gravació de les seves veus i després crear un audiovisual, degut a que l’ús d’aquestes eines que nosaltres duem hem usat som molt senzilles alhora de posar-se a la feina.

A més, a partir dels audiovisuals, els infants poden realitzar activitats després d’ells, és a dir, fer un debat a partir del que ha succeït en el vídeo o contestar a unes preguntes o fer una exposició, entre altres recursos que es poden usar, ja que tot dependria del tipus de vídeo que es fes servir.

El nostre vídeo ha estat un conte, ja que aquest és el nostre projecte, i la finalitat d’aquest ha estat que els alumnes el vegin i contestin a una sèrie de preguntes sobre el conte.


Per tant, aquest material es pot treballar de moltes maneres distintes dintre de l’aula i, com he dit abans, és una manera diferent de treballar els continguts que es donen a classe d’una manera més divertida pels infants. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario