lunes, 13 de enero de 2014

Taller Material Multimèdia Interactiu III

Presentacions multimèdia interactives.

En aquesta entrada parlaré de les Presentacions Multimèdia Interactives. Més a baix podreu veure el nostre PPT interactiu de la meva companya, Maria Aguilera i meu, amb la temàtica dels contacontes.

Aquest material està fet amb el PowerPoint 2007, una eina molt útil perquè és molt fàcil d’usar-ho i el professor i els mateixos infants el podran usar. A més, té moltes aplicacions.

Pens que les presentacions multimèdia són molt útils, els estudiants més d’una vegada els hem usat per a exposar algun treball. Però no sabia que es poguessin fer tantes animacions en un PPT. Gràcies a aquesta pràctica he après totes les possibilitats que se’ns presenten en aquesta eina. Puc dir que ha estat una tasca molt costosa, i que hem hagut de cercar també informació per a trobar solucions als problemes que ens anaven sorgint al llarg de la creació de la presentació multimèdia interactiva del conte. Penso que és una eina que hem pot resultar molt útil en el futur.

El nostre conte tracta sobre un pingüí que arriba a un zoo. Degut a que no coneix a ningú decideix fer una volta amb el tren del zoo, quan no hi ha cap visitant. Coneix a les tortugues però es fan por d’ell, així que decideix anar cap a un altre lloc. Coneix a les moneies, però també se’n van perquè no volen saber res. I finalment, coneix a un peix i a un granot del qual es fa amic d’ells.

Cuento TIC el pingüino lino y sus amigos




Amb aquest visualitzador, Author Stream, us podeu fer una idea de com és el conte però té moltes errades perquè es perd qualitat, algunes de les errades que es poden trobar són:
- Hipervincles que no funcionen.
- Pèrdua d'alguns efectes en les transcisions de diapositives.
- Àudios que no sonen o que no són al lloc que toca.
- Canvis en el format de la lletra.

Per aquest motiu, vos comparteix una carpeta amb tots els materials i el PowerPoint, per a que funcioni correctament és recomanable descarregar-ho tot. També vos deix la guia didàctica (amb Dropbox).

Aquest PPT interactiu consta de: portada, presentació del material (menú), activitats interactives, guia didàctica, crèdits i finalment, sortida.

Els elements que hem anat usant al llarg de la creació han estat: auditius i viduals, botons d’acció, animacions, transicions, accions i la guia didàctica per a que els docents puguin tenir un poc d’idea sobre aquest projecte.



Reflexions:

El PowerPoint és una eina molt útil, tant pels alumnes com pels docents. Gràcies a aquesta pràctica hem après que podem fer presentacions molt més interactives del que ens pensàvem, ja que no coneixia que es poguessin fer presentacions multimèdia interactives amb tan sols aquesta eina.

Al principi a l’hora d’introduir elements interactius m’ha costat una mica, ja que mai havia introduït elements interactius a les presentacions que havia realitzat.

Puc dir que no sabia que es pogués usar el PowerPoint per a fer aquestes presentacions tan interactives. Pens que és molt útil i que la usaré per a crear materials propis.

D’aquesta manera, els infants podrien veure presentacions molt més motivadores del que podrien ser les presentacions normals que tot coneixem. I també per a que els infants la puguin crear aquesta eina i puguin fer el que vulguin amb la seva imaginació.


Sé ben cert que en un futur, com a docent, empraré aquesta eina ja que m’ha semblat molt interessant. Com a conclusió puc dir que es tracta d’un tipus de material molt atractiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario